Kažnjen Stanković i urednici HRT-a

Agencije
Kažnjen Stanković i urednici HRT-a

Zahreb - HRT je kaznio voditelja emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića smanjenjem plate zbog gostovanje Darka Mihajlovića, knjigovođe sa osnovnom školom, prenose agencije.

Mihajlović je predstavljen kao ekonomski stručnjak s više fakulteta i doktorata u emisiji “Nedjeljom u dva”, a on je u stvari knjigovođa koji ima samo osnovnu školu i ubrzani kurs knjigovodstva.

Osim Stankovića, kažnjeni su i urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić, kao i urednica u programu unutrašnje politike Ivana Jabuka.

Njima je umanjena plata između deset i 30 odsto zbog propusta koji su napravili kad su u goste u jednu od najgledanijih emisija na HRT pozvali kontroverznog Darka Mihajlovića, nakon čega je slijedilo međusobno optuživanje Sanje Mikleušević Pavić i Ivane Jabuke preko društvenih mreža.

Istovremeno, zbog teškog kršenja etičkog kodeksa, umanjenjem plate za deset odsto kažnjene su i urednica-koordinatorka Branka Kamenski i novinarka Hloverka Novak Srzić.

Njih dvije su kažnjene jer su nedavno, nakon što im je u emisiji “Pola ure kulture” odbijeno emitovanje priloga o Hrvatskom audio-vizuelnom centru, uz obrazloženje da je neprofesionalan i da mu nedostaju iskazi druge strane, javno i bez dozvole istupile u medijima i tako naštetile ugledu HRT-a, navodi se u saopštenju.

Očekuju se i sankcije za Petra Vlahova i Veljka Jančića, voditelja i urednika emisije “Kontakt”, zato što su odglumili da je emisija išla uživo iz studija, iako je snimljena dan ranije i onda emitovana.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana