Kazne Tompsonu zbog ustaštva i kacige

Agencije
Kazne Tompsonu zbog ustaštva i kacige

Hrvatska policija će kazniti Marka Perkovića Tompsona zbog povika "Za dom spremni" na koncertu u Kninu povom proslave 20. godišnjice akcije "Oluja".

Kako prenosi portal index.hr, pozivajući se na lokalne medije, policija je utvrdila deset različitih vrsta prekršaja.

"S obzirom na to da je to javno okupljanje skladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlasćenjima snimano i fotografirano, pregledom tih snimaka tek ćemo utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim tih deseti, počinjeni i drugi prekršaji, na osnovu čega ćemo preduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti", saopšteno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Hrvatski pjevač proustaškog opredjeljenja će biti kažnjen na osnovu člana 5. Zakona o prekršajima javnog reda i mira po kom se navodi da ko na javnom mjestu izvođenjem, reprodukcijom pjesama, tekstova, nošenjem, isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir biće kažnjem novčanom kaznom u protivvrijednosti domaće valute od 50 do 300 njemačkih maraka ili kaznom zatvora do 30 dana.

Takođe, Tompsonu prijeti kazna zbog nenošenja sigurnosne kacige tokom vožnje kroz Knin, što se već događalo ranije. Naime, on je prošle godine novčano kažnjen, a iako je tvrdio da ima dogovor sa policijom da svi bajkeri koji budu prolazili Čavoglavama 5. avgusta ne moraju da nose kacije, iz policije su to demantovali.

Nekoliko desetina hiljada ljudi, u okviru obilježavanja 20. godišnjice od "Oluje", u Kninu prisustvovalo koncertu kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana