Karl Bilt u ulozi dadilje

Priredio: Boris Đurić
Karl Bilt u ulozi dadilje

Stokholm - Bivši ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt privukao je veliku pažnju javnosti učešćem u rijaliti šouu "Selebriti bebisiter", gdje je pokazao zavidne sposobnosti čuvanja mališana.

Bilt je jedno od 12 poznatih lica koja se takmiče za mjesto najboljeg bebisitera za 2014. godinu u popularnoj emisiji koja se emituje na švedskom dječijem kanalu Barn kanalen.

Bivši visoki predstavnik za BiH imao je zadatak da se brine o četvoro mladih Šveđana, koji su zatim rangirali njegov uspjeh po osnovu tri kategorije - hrana, zabava i pripremanje djece za spavanje.

Emisija je snimljena dok je Bilt još bio ministar inostranih poslova. Nešto poena je izgubio kada je naložio svojoj sekretarici da djeci pokaže kancelarije Ministarstva inostranih poslova u Stokholmu. Uprkos klimavom početku, Bilt je impresionirao četvorku kada su ga posmatrali kako učestvuje u debati u parlamentu. Jedno od djece je reklo "da on ima prilično gadan posao". Oni su mu takođe postavljali razna pitanja, uključujući "da li će ikada biti mira na Zemlji", "zašto postoji rat" i "da li se plaši neuspjeha".

Bilt nije imao puno vremena da djeci priča priče pred spavanje, a nije se dovoljno ni igrao s njima.

Djeca su rekla da nisu baš oduševljena menijem u restoranu Ministarstva inostranih poslova mada ih je bivši ministar pokušavao oduševiti nudeći im slatkiše i keksiće.

Iako su male šanse da će ga djeca u budućnosti angažovati kao bebisitera, ipak su ga pohvalili i nazvali ga "pristojnom osobom koja vjerovatno nervira svoju porodicu svojim prekomjernim radom".

Od drugih poznatih koji učestvuju u rijaliti šouu tu su pjevač Šon Banan i pjevačica Ejmi Dajmond, kao i švedska glumica Klaudija Gali koja misli da je Bilt dobar takmičar.

- Mislim da on može biti veoma zabavan tip. Imam osjećaj da ne tretira djecu kao djecu, nego kao odrasle - rekla je Gali.

Njegova karijera bebisitera bila je kratka i od tada je Bilt preuzeo novu ulogu u pomaganju jednoj nevladinoj organizaciji koja radi na sprečavanju nasilnih sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana