Karamarko i Petrov potpredsjednici hrvatske Vlade

Agencije
Karamarko i Petrov potpredsjednici hrvatske Vlade

Zagreb - Lideri HDZ-a Tomislav Karamarko i nezavisne liste "Most" Božo Petrov biće potpredsjednici Vlade Hrvatske, dogovoreno je večeras na sastanku predstavnika koalicije, koju predvodi HDZ, i "Mosta".

 Predstavnici HDZ-a predložili su na sastanku čelnicima "Mosta" da buduća hrvatska vlada ima manje ministarstava i da bude formirana neka vrsta nacionalnog holdinga, odnosno čelna organizacija koja bi kontrolisala rad državnih organa.


Dogovoreno je da sastanci budu nastavljeni naredne dvije sedmice tokom koje će se Karamarko i Petrov sastajati svaki dan.

Petrov je rekao da mu se dopadaju ideje HDZ-a, ali da ne vjeruje da bi prijedlog o manje ministarstava mogao da bude realizovan u naredne dvije sedmice, već da bi na tome trebalo raditi kasnije, dok će o osnivanju holdinga odluku donijeti Nacionalno vijeće Mosta.

Karamarko je rekao da Domoljubna koalicija predlaže da nova hrvatska Vlada ima 18 ministarstava, ističući da je riječ o reformskom zahvatu.

Petrov je potvrdio ranije da Most u pregovorima sa Domoljubnom koalicijom traži čelne pozicije u ministarstvima unutarašnjih poslova, pravosuđa, uprave, privrede, poljoprivrede i zaštite okoline.

Petrov je rekao da je tokom razgovora vidio da postoje određene pozitivne stvari za koje se Most zalagao tokom izborne kampanje, a riječ je o depolitizaciji kadra, profesionalnom menadžmentu i jasnim kriterijumima u javnoj upravi.

Karamarko i Petrov su istakli da će kao potpredsjednici Vlade biti politička snaga novom mandataru Tihomiru Oreškoviću, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana