Kancelarija za KiM: U kampanji zastrašivanja Srba uhapšeno još jedno raseljeno lice

Srna
Foto: AP

BEOGRAD- Srbin Svetomir Bačević uhapšen je danas u opštini Peć, na Kosovu i Metohiji, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su ocijenili da je ovo hapšenje kampanja zastrašivanja Srba, te naglasili da je Bačević raseljeno lice koje živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć.

Bačević je danas došao na Kosovo i Metohiju kako bi izvadio lične dokumente, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen u Prištinu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, odmah po saznanju o ovom događaju, obezbijedila branioca Bačeviću i pratiće njegov slučaj i postupanje prema njemu.

"Najoštrije osuđujemo još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u kojoj se postojanje nekakvih tajnih spiskova osumnjičenih za navodne ratne zločine koristi kao mehanizam za pritisak na srpski živalj", poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je istaknuto da je riječ o novom udaru na Srbe u južnoj pokrajini, te da su se posljednjih godina na meti prištinskih institucija posebno našli povratnici i povratničke porodice.

"Ističemo da ovo nije prvi put da se povratnici na Kosovo i Metohiju suočavaju sa ovakvom vrstom ugrožavanja bezbednosti i integriteta, a da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni u ovakvim akcijama bili nevini", poručili su iz Kancelarije.

Iz Kancelarije smatraju da je jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija da se Srbi na Kosovu i Metohiji drže u stalnom stanju straha i neizvjesnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana