Kamion ulicama Vašingtona pokazivao slike stradanja Srba na KiM

Srna
Foto: Agencije

Ulicama Vašingtona, nedaleko od Bijele kuće i Kapitola, danas je prošao kamion na kojem su, uz poruke povodom obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, prikazane slike stradanja Srba na Kosovu i Metohiji, ali i poruka premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da je "marksistički diktator".

Riječ je o performansu povodom obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu uz isticanje simbola pobjede - Natalijine ramonde, slika Nikole Tesle i Mihaila Pupuna, dok se sa razglasa čuo "Marš na Drinu", kao podsjećanje na jako srpsko-američko saveznistvo u dva svjetska rata.

Na kamionu su se mogle da vide potresne slike razrušenih srpskih manastira i kulturne baštine na Kosovu, više od 100 oskrnavljenih pravoslavnih grobova, prenosi "Kosovo onlajn".

Poruke su ukazale da Srbi u južnoj srpskoj pokrajinižive u konstantnom strahu, jer ih stalno hapse, tuku, zaplašeni su lažnim optužbama Prištine.

Prema informacijama sa društvenih mreža, organizator ovog performansa je srpska dijaspora u SAD.

Nedavno je u Vašingtonu, u organizaciji Ambasade Srbije u SAD, održana trodnevna konferencija o Kosovu i Metohiji, uz učešće velikog broja predstavnika srpske dijaspore iz cijele Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana