Kako se odmašćivač našao u flašici soka od jabuke

Tanjug
Kako se odmašćivač našao u flašici soka od jabuke

ZAGREB - Devetogodišnji dječak iz Krapine završio je u bolnici u Klaićevoj, nakon što je s ocem u jednom krapinskom restoranu popio malo soka od jabuke, pa policija i tužilaštvo sada istražuju kako se u bočici soka našao odmaščivač sa visinom PH vrijednosti 13, od koje je dječak zadobio oštećenje sluznice, jednjaka i usne duplje.

Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca kad je, prema riječima majke dječaka, suprug sa sinom išao na tehnički pregled za automobil, a dok su čekali sjeli su u restoran da popiju piće.

-Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijla na sto, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo je da viče kiselo, kiselo. Nakon minut je povratio sok, a nakon toga je sok probao i otac koji je takođe dobio reakciju - ispričala majka dečaka, prenosi hrvatski portal Danas.

Dječak se dan i po žalio na bolove u želucu, a potom je dobio i temperaturu. Odveli su ga u bolnicu, a tamo ih je dočekao novi šok – utvrđeno je da je dječak popio opasnu tekućinu.

-Napravljena je obrada i dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja - kazao je direktor Dečje bolnice Goran Roić.

Advokat porodice Jovana Puhalo veruje da niko to nije napravio namjerno, ali ako se potvrdi – riječ je o krivičnom djelu iz nehata.

-U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – lužina PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela u ovom slučaju policijska stanica Krapina i nadležno državno tužilaštvo što pre poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost - kaže advokat.

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je da sprovodi istragu, a iz prozvanog restorana saopštili su da ne žele ništa da komentarišu u interesu istrage.

Inspekcija je, piše portal Danas, iz restorana izuzela sve uzorke sokova i nije pronađeno ništa sporno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana