Kako je izgledala unutrašnjost luksuzne jahte koja je izgorjela u Makarskoj (VIDEO)

Tanjug, Kliks
Kako je izgledala unutrašnjost luksuzne jahte koja je izgorjela u Makarskoj (VIDEO)

ZAGREB - Lučka kapetanija u Makarskoj izdala je danas nalog vlasnicima za uklanjanje olupine tridesetmetarske jahte "Acceptus" koja je prošle nedjelje izgorela u požaru, a zbog sprečavanja eventualnog zagađenja  ograđeno je mjesto potonuća.

-Jahta je cjelosti izgorjela i utvrđeno je da je materijalna šteta tri miliona evra, kao i da je u rezervoaru ostalo pet tona goriva, tako da je prostor oko olupine ograđen u dužini od 50 metra radi sprečavanja eventualnog zagađenja - rekao je direktor Makarske obale Ante Bilić za agenciju Hina.

On je istakao da su u takvim slučajevima vlasnici po zakonu dužni da pronađu rješenje za uklanjanje plovila, što se očekuje do kraja nedjelje.

-Jahta je plovila pod malteškom zastavom, ali vlasnik je hrvatski državljanin - dodao je Bilić.

Požar na brodu vlasnika iz Hercegovine koji je bio privezan uz obalu u Makarskoj izbio je u noći između petka i subote dok su na njemu bila tri člana posade.

Niko nije povrijeđen pošto su na vreme napustili plovilo koje je potonulo na dno.

Požar su gasili vatrogasci s Makarske rivijere uz pomoć oko 15 cisterni.

Kako saznaje „Slobodna Dalmacija“ je cijelu zimu bila privezana u luci, a 12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestoro gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90 hiljada evra.

„Acceptus“ je luksuzna motorna jahta izgrađena 2011. i remontirana 2023.

-Jahta „Acceptus“duga je 34 metra i izgrađena je u italijanskom brodogradilištu Custom Line.. Ovu jahtu karakteriziše interijer italijanskoga dizajnera Zuccona i dostupna je za najam za do 12 gostiju u pet kabina - navodi se na stranici Yachts Croati.

Motorna jahta s pet kabina imala je impresivnu brzinu od 27 čvorova.

-„Acceptus“ ima impresivan i moderno uređen interijer. Sve kabine imaju svoje kupatila. Sadrži pet apartmana, od kojih su dva master apartmana. Jahta prima do šest članova posade kako bi se osiguralo nezaboravno iskustvo krstarenja. Elegantna motorna jahta „Acceptus“ odlikuje se udobnošću i luksuzom bez premca. Osim toga, ogromni otvoreni prostori pružaju osjećaj stalnog dijaloga između interijera i eksterijera - opisali su izgled ovog luksuznog plovila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana