Jutarnji: Trampova politika mogla bi dovesti Srbiju do Siska

Tanjug
Jutarnji: Trampova politika mogla bi dovesti Srbiju do Siska

ZAGREB - Hrvatska treba da se nada pobjedi Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima u SAD, jer bi politika njegovog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa mogla ''''dovesti Srbiju južno od Siska'''', piše zagrebački ''''Jutarnji list''''.

''''Bajdenov dolazak u Bijelu kuću bio bi puno bolji za Hrvatsku'''', piše taj list i navodi da je svakako bolje da ''''SAD vodi neko ko razume probleme'''', a ne, kako piše ''''Jutarnji'''', ''''ksenofobični prodavac magle poput Trumpa''''.

Zagrebački dnevnik ocijenjuje i ''''da se Bajdenu ne može osporiti strateško promišljanje, koje je odlika mudrih državnika''''.

''''Zahvaljujuci Džou Bajdenu, Amerika se umiješala u ratove u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu, naterala Hrvate i Bošnjake na saradnju i zaustavila fašisticku politiku Miloševićevog režima'''', piše, pored ostalog, ''''Jutarnji''''.

S druge strane, kako se dodaje u tekstu, Tramp je ''''opasan jer je prije dvije godine njegova ekipa ''smislila promjenu granica između Srbije i Kosova'', što je odmah izazvalo reakciju spojenih posuda i navelo Milorada Dodika da zatraži otcijepljenje RS od BiH''''.

To onda, kako navodi zagrebački list, ''''ima direktan uticaj na Hrvatsku, koja dobija Srbiju južno od Siska''''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana