Josipović: Susret s Nikolićem ne bi bio svrsishodan

Agencije
Josipović: Susret s Nikolićem ne bi bio svrsishodan

Beograd - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da susret sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem još ne bi bio svrsishodan, ocijenivši da takav sastanak u ovom trenutku ne bi ispunio svoju funkciju.

On je u intervjuu RTV B92 rekao da je Nikolić, koga Hrvatska cijeni i poštuje kao legitimno izabranog predsjednika Srbije, iznio neke stavove zbog kojih je teško očekivati da bi se simbolička funkcija susreta predsjednika dvije zemlje ostvarila u Hrvatskoj, a i u Srbiji.

"Pitanje je da li bi naš susret iznedrio taj nivo političkog konsenzusa koji je potreban da naš susret ispuni funkciju", rekao je Josipović.

Međutim, posljednje izjave premijera Srbije Ivice Dačića, rekao je Josipović, dobar su znak za unapređenje odnosa dvije zemlje.

"Danas sam pročitao jednu ohrabrujuću izjavu premijera Dačića. Mislim da je svima jasno da su i za Hrvatsku i za Srbiju dobri odnosi od suštinskog značaja", kazao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske je u intervjuu, čije je deo B92 objavio danas, potvrdio da u Hrvatskoj još nema nijedne pravosnažne presude za zločine tokom i poslije akcije hrvatske vojske "Oluja", a kako je dodao, Hrvatska tek treba da počne da se bavi tim zločinima, čim dobije dokaze od Haškog tribunala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana