Josipović: Sastanak sa Nikolićem za jačanje povjerenja

Danas
Josipović: Sastanak sa Nikolićem za jačanje povjerenja

Zagreb - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da je manje važno hoće li do njegovog susreta sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem doći “koji mjesec prije ili poslije” i ističe da je puno važnije da se takvim sastankom ojača povjerenje između hrvatskog i srpskog naroda.

- Mislim da i predsjednik Nikolić i ja želimo da naš sastanak u cijelosti ostvari rezultat - da ojača povjerenje među narodima i državama - rekao je Josipović.

On je za beogradski dnevnik “Danas” ocijenio da je za to potrebno imati u vidu sve razloge koji su doveli do “ledenog doba”, zajednički ih otkloniti i za to izabrati pravi trenutak.

Josipović je susret premijera Zorana Milanovića i Ivice Dačića prošle sedmice ocijenio kao podsticaj da vlade odlučnije krenu u rješavanje otvorenih pitanja, posebno pitanja nestalih lica.

Predsjednik Hrvatske rekao je da je, kada je riječ o međusobnim tužbama za genocid, “rješenje izvan suda uvijek bolje, ne samo kada su stranke države nego uvijek kada postoji neki spor”.

- O tome smo puno javno govorili. Naravno, treba vidjeti šta koja strana legitimno očekuje i šta bi bilo pravedno rješenje izvan suda - rekao je Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana