Josipović: Provjeriti tajnu službu

Tanjug
Josipović: Provjeriti tajnu službu

Zagreb - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović zatražio je da se u hrvatskoj tajnoj službi obavi analiza o vođenju kadrovske politike.

Josipović je zatražio od premijera Zorana Milanovića da sazove sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost posvećenu zapošljavanju u obavještajnom sistemu zemlje, kao i godišnjem izvještaju o radu tog sistema.

Josipović je održavanje te sjednice zatražio nakon što je u medijima objavljeno da je u hrvatskoj tajnoj službi, u vrijeme dok je njome rukovodio aktuelni predsjednik najuticajnije Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, zaposlena osoba koja tri puta nije prošla bezbjednosnu provjeru.

"Mislim da je dobro da se nađemo i raspravljamo i globalno o kadrovskoj politici. Ne mislim da treba na sjednici da odlučujemo o nekom pojedinačnom predmetu, nego globalno o najboljem načinu vođenja kadrovske politike u budućnosti", rekao je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kafu", prenijela je Hina.

Od čelnika bezbjednosno-obavještajnog sistema je, kako kaže, zatražio da u pripremi sjednice naprave analizu kadrovske politike sa težištem ispunjavanja uslova za rad u tim službama.

"Ako je tačno da imate osobe koje su primljene u bezbjednosnu službu, a da tri puta nisu prošle bezbjednosnu provjeru, onda naravno da treba da se zapitate da li je tu sve kako treba. Možda jeste. Uradimo provjeru", rekao je Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana