Josipović: Pjevali bi Bajagu da nije ekavica

B92, Autogrf.hr
Josipović: Pjevali bi Bajagu da nije ekavica

Zagreb - Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović napisao je u kolumni da bi branitelji koji protestuju rado zapjevali Bajaginu pjesmu “Pada vlada“ da nije na ekavici.

On je na portalu “Autograf“ naveo da “šatoraši“ protestuju protiv Vlade i premijera Zorana Milanovića na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi.

"Da Bajaga i instruktori ne pjevaju na mnogima od njih omraženoj ekavici, sa njima bi sigurno vrlo rado zapjevali i šatoraši iz Savske. Uostalom, na svom, protivpravno podignutom šatoru su istakli onu "Oba su pala, oba će pasti". Legitimno očekivanje, jedan je, ja – bivši predsjednik, "pao", a šta ako onaj drugi (premijer Milanović prim. prev.) ne padne? Naravno, tu su šatoraši da mu pomognu", naveo je Josipović.

Josipović u tekstu navodi da je stvaranje tenzija bio glavni cilj "šatoraša".

"Mržnja prema političkim oponentima se maskirala u domoljublje i zaštitu braniteljskih prava. Ulični pučizam se ogrnuo plaštom, navodno, demokratskog protesta. Problemi branitelja su samo povod za proteste sa duboko političkom, stranačkom platformom. Da nisam bio tamo, uvijek bih se pitao da li sam učinio sve kako bi se opasne tenzije u društvu smirile", dodaje Josipović.

Josipović je i ranije govorio da su protesti branitelja dio političkog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana