Josipović: Naći pravedno rješenje

Tanjug
Josipović: Naći pravedno rješenje

Zagreb - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović optimista je u vezi rešavanja problema “Ljubljanske banke” i njenih štediša, prenosi Tanjug.

On smatra da je važno naći pravedno rješenje koje će biti u interesu hrvatskih građana, ali i održivo za Sloveniju.

- Optimista sam i verujem da ćemo iznaći rješenje. Ne bi bilo dobro da se sa susjedima zakačimo na način koji bi ugrozio naše članstvo u Evropskoj uniji, a ni za susjede ne bi sasvim sigurno bilo dobro - mišljenje je Josipovića koje prenosi agencija Hina.

On je dodao da vjeruje da će hrvatski i slovenački stručnjaci naći rješenje za problem štediša “Ljubljanske banke” i da “za to ima još vremena”.

- Važno je naći pravedno rješenje koje će, s jedne strane, biti održivo za Slovence u smislu izvršavanja obaveza koje postoje, a, s druge strane, da na duži ili kraći rok osiguramo da svi građani dobiju svoj novac - rekao je Josipović.

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec juče je izjavio da će vladi predložiti da se mandat stručnjaka za “Ljubljansku banku” Franceta Arhara produži do kraja 2013. i potvrdio da postoji mogućost da Slovenija neće do 1. jula ratifikovati hrvatski pristupni ugovor EU zbog pitanja “Ljubljanske banke”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana