Josipović: Ima ustaških sklonosti u Hrvatskoj

Večernji list
Josipović: Ima ustaških sklonosti u Hrvatskoj

Zagreb - Odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović upozorio je da se u Hrvatsku vraćaju senke prošlosti i da i dalje postoje ustaške sklonosti.

Kako navodi "Večernji list", Josipović je gostujući na državnoj televiziji rekao da se u hrvatsko društvo vraća govor mržnje.

"Pogledajte malo Fejsbuk, određene portale... Hrvatska čini nekoliko koraka nazad u svom profilu građanske države. Primarni cilj, za koji ću se boriti, je zadržavanje Hrvatske na strani zemalja zapadne demokratije i visokih standarda koje smo imali", rekao je Josipović.

On je dodao da je Hrvatska za vrijeme njegovog mandata bila mirna i stabilna zemlja, da su njegovom zaslugom poboljšani odnosi i regionu i da je razvijena kultura tolerancije i demokratije, koja je uzdrmana u posljednjih šest mjeseci.

"Javljaju se senke prošlosti. To je razlog da se zamislimo. Opet bih upozorio na ustašku zmiju, a ustaške sklonosti i dalje postoje. Ako na to ne treba upozoravati, onda ne zna na šta treba. Znam da će se neki ljutiti, ali to je tako", dodao je Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana