Još jedna besana noć, 160 vatrogasaca se bori protiv velikog požara (VIDEO)

GS
Još jedna besana noć, 160 vatrogasaca se bori protiv velikog požara (VIDEO)

SPLIT - Požar na području Žrnovnice je i dalje aktivan, u jednom predjelu se širi, a na terenu je trenutno oko 160 vatrogasaca koje čeka duga noć, javljaju iz ŽVOC-a.

Kako doznaje DalmacijaDanas, u Žrnovnici se stanje smiruje, ali problematičan je požar u Donjem Sitnom, gdje su upućene dodatne snage. Na terenu su splitski gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

U 20.30 zatvoren je put Žrnovnica - Donje Sitno za sav saobraćaj.

Dobijena je i ekskluzivna snimka s terena koja pokazuje kakav je ovo zapravo pakao na zemlji i s čim se bore vatrogasci pred kojima je sigurno duga i naporna noć.

Uz domicilne snage, na požarište su upućeni i vatrogasci iz interventnih vatrogasnih jedinica iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažovani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, kao i iz grada Zagreba - javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

Situacija je teška, prijeti opasnost da se požar spusti preko brda Perun na Podstranu. Spašavamo kuću po kuću, a kanaderi su otišli. Molimo civile da uđu u kuće i da čuvaju djecu jer nam ne mogu pomoći - rekao je Tomislav Mihanović, zapovjednik DVD-a Žrnovnica u Dnevniku Nova TV, dok mještani javljaju da se vatra znatno širi prema Podstrani.

Požar na području Žrnovnice u popodnevnim satima se razbuktalo, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U gašenju učestvuju četiri kanadera i 92 vatrogasca s 30 vozila, a dodatno su angažovane i vatrogasne snage s makarskog operativnog područja, javlja Slobodna Dalmacija


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana