Jedan uhapšeni priznao ubistvo djevojčice, priveden i Vanjin otac

GS
Jedan uhapšeni priznao ubistvo djevojčice, priveden i Vanjin otac

SKOPJE - Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorđevske (14) iz Skoplja,, priznao je krivicu, saznaje „Skoplje1” iz izvora u istrazi.

Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

U tužilaštvu je potvrđeno da je Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje Đorđevske sinoć priveden i saslušan, a odlučeno je da ostane u policijskoj stanici dok se ne rasvijetli njegova uloga u ovom tragičnom događaju.

Djevojčica je nestala u ponedjeljak, 27. novembra na putu do škole, a pronađena je mrtva kod sela Orman, na rubu glavnog grada Sjeverne Makedonije.

Cijeli region tragao je za Vanjom koja je, prema informacijama državnog tužilaštva, ubijena samo nekoliko sati nakon otmice, oko 10 sati istog dana.

Sjevernu Makedoniju potresao je još jedan zločin- ubistvo74-godišnjaka, frizera u penziji Panča Žeževskog iz Velesa, koje je povezano sa ubistvom Vanje, odnosno za njega su osumnjičene iste osobe. Žeževski je nestao 22. novembra, a porodica je enstanak prijavila 24. novembra, kao i nestanak njegovog automobila marke "sitroen",  a koji je potom pronađen zapaljen u ataru nadomak Skoplja i u kojem su oteti i on i Vanja. Njihova tijela pronađena su nedaleko jedno od drugog u okolini Skoplja. 

Kćerka ubijenog Žeževskog izjavila je da njen otac i Vanja nisu bili poznati jedno drugom, niti su se ikada sreli. 

Dok su oba nestanka prijavljena u istom periodu, prvi trag o nestanku Žeževskog izgubio se nekoliko dana prije nego što je djevojčica nestala.

Detalji o otmici navode na pretpostavku da je pokušaj iznuđivanja novca od roditelja bio motiv u slučaju djevojčice.

- U sklopu istrage ovog stravičnog zločina pet osoba je osumnjičeno, od kojih su tri uhapšene, jedna se nalazi u inostranstvu, dok je jedna osoba zadržana u policijskoj stanici. Svi osumnjičeni su makedonski državljani - navode iz državnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana