Janša: Popušta hrvatski entuzijazam

Tanjug
Janša: Popušta hrvatski entuzijazam

Ljubljana - Odlazeći slovenački premijer Janez Janša izjavio da ima osjećaj da na hrvatskoj strani “popušta entuzijazam” u vezi sa dogovorom u sporu oko “Ljubljanske banke”.

On je naveo da možda Zagreb čeka da se u Sloveniji formira nova vlada.

Janša je u petak Slovenačkoj televiziji rekao da je 10. mart, kao datum za njegov predviđeni susret sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, okvirnog karaktera, jer bi, kako je naveo, on imao smisla ako se do tada uskladi sporazum o “Ljubljanskoj banci”, čime Slovenija uslovljava ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora sa EU.

Na pitanje kako teku pripreme za taj sastanak, Janša je odgovorio da ima osjećaj da “na hrvatskoj strani popušta entuzijazam” kad je riječ o mogućnosti da se stvari usklade dok je on još na čelu vlade i da je možda riječ o tome da u Zagrebu čekaju da Slovenija dobije novu vladu, prenio je danas hrvatski dnevnik “Jutarnji list”.

Janša je rekao da će se truditi da se sporazum o “Ljubljanskoj banci” uskladi, ali, ako to ne bude moguće dok on još vodi vladu, onda to, kako je dodao, neće biti njegov izbor.

Novoizabrana mandatarka Alenka Bratušek ima rok od dvije nedjelje da formira novu slovenačku vladu, a prema najavama Slovenačke televizije, to bi moglo da se dogodi 14. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana