Jandroković tampon zona između Milanovića i Plenkovića u Okučanima

Tanjug
Jandroković tampon zona između Milanovića i Plenkovića u Okučanima

OKUČANI - Nakon duže vremena na istom mjestu našli su se predsjednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković, koji osim javnih prepucavanja nemaju drugu komunikaciju.

Zajedno su bili u Okučanima, na obilježavanju 28. godišnjice od vojno-policijske akcije Bljesak, tokom koje je iz zapadne Slavonije protjerano najmanje 15.000 Srba.

Za razliku od prethodnih godina polaganje vijenaca je proteklo bez incidenata, rukovanje dvojice zvaničnika nije zabilježeno, a sudeći prema fotografijama šef sabora Gordan Jandroković je ponovo izigravao “tampon zonu” između Milanovića i Plenkovića.

Plenković je rekao da je vojno-policijska akcija Bljesak bila ključna operacija za oslobađanje velikog dijela teritorije Hrvatske i omogućila, kako je kazao, normalnu komunikaciju autoputem.

-Važno je da mladima prenesemo ključne trenutke Domovinskog rata bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske u kojoj uživamo danas. Na nama je odgovornost da unaprijedimo kvalitetu života. Važno nam je da svi žive boljim standardom - rekao je Plenković.

Jandroković je rekao da je bilo nekoliko oslobodilačkih akcija, ali ova je bila ključna, jer je, kako je naveo, „bilo jasno da će ovde pasti projekat velike Srbije”, prenijela je Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana