Jakov Milatović položio zakletvu: Evo šta je poručio građanima Crne Gore VIDEO

GS
Jakov Milatović položio zakletvu: Evo šta je poručio građanima Crne Gore VIDEO

PODGORICA - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je zakletvu u Skupštini i stupio na dužnost predsjednika države.

Polaganju zakletve prisustvuje veliki broj zvanica iz političkog života Crne Gore i regiona, piše crnogorski Dan. Milatović je naveo da osjeća posebnu odgovornost jer preduzima dužnost predsjednika Crne Gore.

- Imamo posebnu odgovornost što preduzimam odgovornost da vodim državu u kojoj sam rođen. Da sam mogao da biram rodio bih se baš ovdje na najljepšem parčetu zemlje protkanom viševjekovnom borbom za opstanak - naglasio je on.

Naveo je da će biti istinski predsjednik svih građana.

- Umjesto da iznova vodimo bitke koje su završene, vrijeme je da izađemo i da se okupimo oko ljubavi prema Crnoj Gori i želja za boljim životom i uređenom zemljom. Kao predsjednik predstavljajću svakog od nas da tamo gdje su nas dijelili nađemo slogu. Pomirena Crna Gora je jedina prava Crna Gora - naglasio je on

On je istakao da je njegova misija Crna Gora jednakih šansi za sve građane.

- Gdje nam je falilo elana i pameti biću kohezivni faktor za bolju Crnu Goru. Izgradnja demokratskih institucija zadatak je svih - dodao je predsjednik.

Milatović je naveo da je spreman da bude generator dijaloga. On je dodao da je građanima vraćena nada u bolje sutra, ali je dodao, da se mora i dalje raditi na održivom ekonomskom modelu.

On je naveo da će u međunarodnim akitvnostima raditi na ekonomskoj promociji Crne Gore i da će je predstaviti kao destinaziju za investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana