Jako nevrijeme zahvatilo i Sloveniju, najteže u Dolenjskom

Tanjug
Foto: Meteoinfo

LjUBLjANA - Sloveniju je sinoć zahvatilo snažno nevrijeme sa jakim pljuskovima, udarima vjetra i gradom, a najviše štete bilo je u Dolenjskoj, gdje je gust grad uništio usjeve, a jaki udari vjetra oštetili i nosili krovove kuća.

Zbog olujnog nevremena Agencija za životnu sredinu (Arso) izdala je u ponedjeljak narandžasto upozorenje za cijelu zemlju, nakon čega se vrijeme smirilo, prenosi televizija Slovenija.

Prethodno su se nad sjevernom Primorskom formirale dvije olujne ćelije koje su se spojile u veći olujni sistem koji se kretao ka unutrašnjosti Slovenije, a jače olujne ćelije nastale su i u okolini Postojne, Velikih Lašča i Mirne Peče, praćene pljuskovima i jačim udarima vjetra.

Obilniji pljuskovi zabeleženi su i u Kranju gdje je palo 33 milimetra kiše.

U poslepodnevnim satima najjače nevreme zahvatilo je okolinu Novog Mesta, kao i opštinu Bled, Radovljicu, Tržič, Škofje Loku, Kamniku, Grosuplje, Sevnicu.

Kako javlja Radio Slovenija, mnogi vozači u Dolenjskom su se žalili da im je grad oštetio šoferšajbne, a mještani da im je uništio i usjeve u baštama i poljima.

Obilne količine kiše pokrenule su klizišta, a jak vjetar je rušio drveće, električne stubove i krovove stambenih, poslovnih i drugih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana