Jadranku Kosor izbacuju iz HDZ-a

Agencije
Jadranku Kosor izbacuju iz HDZ-a

Zagreb - Medijski istupi bivšeg predsjednika Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Jadranke Kosor u kojima tvrdi da "ne želi ćutati" te da joj u stranci brane da slobodno govori, biće povod za njeno izbacivanje iz HDZ-a, saznaju hrvatski portali u redovima najveće opozicione stranke u Hrvatskoj.

Medijski istupi bivšeg predsjednika HDZ-a, biće tema skore sjednice HDZ-ovog Suda časti na kojem će, navodno, biti donesena odluka o njenom brisanju iz stranačkog članstva.

- Predsjednik osječkog HDZ-a Tomislav Đonlić poručio mi je da prestanem govoriti, optužujući me da sa SDP-om rušim HDZ. Izvjesni Đonlić kazao je da sam zec iz SDP-ovog šešira, a onda je paljbu osula i Dubravka Šuica, koja je već sa zecom pokušala da disciplinuje Dragu Prgometa - izjavila je Kosor u intervjuu za nedjeljnik "Globus".

Optužila je aktuelno vođstvo stranke da slijedi politiku krajnje desnice, a aludirala je i na aktuelnog predsjednika Tomislava Karamarka tvrdeći da je proces detuđmanizacije započeo Stipe Mesić kojem je on bio prvi saradnik.

- Gospođi Kosor niko ne zabranjuje da govori. Od dana kada je izgubila izbore do danas, ona neprestano govori i javno istupa. Ne sjećamo se da je toliko javnih istupa imala u vrijeme premijera Ive Sanadera ili predsjednika Franje Tuđmana, ni da su članovi HDZ-a slobodno istupali u vrijeme dok je ona vodila stranku - tvrde u HDZ-u.

U vrhu stranke dodaju da njena samopromocija ne bila problem kada bi se o svojim istupima konsultovala s tijelima stranke, ali ona to iz nekih razloga ne čini i time nanosi štetu stranci.

- Ako želi biti nezavisni poslanik, postoji samo jedan način da to postane - tvrde u HDZ-u gdje će uskoro započeti konsultacije o mogućem brisanju Kosorove iz redova stranke.

Najave

Hrvatski mediji i prošle godine su često pisali o sukobu bivšeg i novog šefa HDZ-a Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka. Generalni sekretar HDZ-a Milijan Brkić i Karamarko indirektno su i tada najavili njeno izbacivanje iz stranke. Brkić je izjavio da Kosorova šteti stranci i da će o njenoj budućnosti odlučiti Visoki sud časti, dok je Karamarko rekao da neće on da je izbacuje iz stranke nego Statut, ako se ocijeni da radi na štetu HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana