Izgorjelo više od deset objekata u Nikšiću

Srna
Foto: Radio-televizija Nikšić

PODGORICA - U požaru u naselju Budo Tomović u Nikšiću, prema prvim informacijama, izgorjela su četiri stambena i desetak pomoćnih objekata, a vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu kako se požar ne bi ponovo aktivirao, rekao je komandir u nikšićkoj Službi zaštite i spasavanja Goran Tripković.

On je rekao da će tačan broj objekata koji su izgorjeli u jučerašnjem požaru biti poznat nakon uviđaja, dodajući da je materijalna šteta velika i da su neka domaćinstva ostala bez kompletnog pokućstva.

“U proteklih desetak dana na ovom području je bilo požara koji su zahvatili nisko rastinje. Nažalost, juče je zbog vjetra požar zahvatio i objekte”, rekao je Tripković za Radio-televiziju Nikšić.

On je dodao da je riječ o starim kućama koje su napravljene od materijala koji se lako pali.

“Dim koji se jutros može viđeti u Naselju Budo Tomović je od sijena i đubriva koje odgorijeva. Ono je vrlo teško za gašenje, mi dežuramo i dalje jer bi se u slučaju izbijanja vjetra požar mogao raširiti”, rekao je Tripković.

On je naveo da na području oštine Nikšić ima još požara koji su aktivni, ali da trenutno nije ugrožen nijedan objekat, osim u Zloj gori gđe se vatra približava jednoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana