Izbori za Hrvatski sabor u DKP-ima 10. i 11. Septembra

Srna
Izbori za Hrvatski sabor u DKP-ima 10. i 11. Septembra

Sarajevo - Izbori za poslanike u Hrvatski sabor u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske biće održani 10. i 11. septembra, saopšteno je iz Ambasade Hrvatske u BiH.

Izborna mjesta u BiH biće otvorena u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli.


Iz Ambasade Hrvatske u BiH pozivaju sve hrvatske državljani koji žele glasati na izbornim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH na prethodnu/aktivnu registraciju birača.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta prethodne/aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnim predstavništvu Hrvatske u BiH, odnosno nadležnoj kancelariji u Hrvatskoj ako će na dan održavanja izbora boraviti u Hrvatskoj. Zahtjevi se mogu podnijeti lično, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnosilac zahtjeva mora svojeručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju, te priložiti kopiju ličnog identifikacijskog dokumenta.

Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača je 31. avgust do 16.00 časova.

Na internet stranici www.izbori.hr nalaze se detaljnije informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana