Izbori u Hrvatskoj: Za glasanje u BiH registrovano 34.800 birača

Srna
Izbori u Hrvatskoj: Za glasanje u BiH registrovano 34.800 birača

Sarajevo - Na izborima za hrvatski Sabor je u BiH aktivno registrovano 34.800 birača koji će u subotu i nedjelju, 10. i 11. septembra, moći da glasaju na ukupno 34 biračka mjesta u Sarajevu, Motaru, Banjaluci i Tuzli, potvrdio je Srni prvi sekretar Ambasade Hrvatske u BiH Pero Bilušić.

"Pored ovih 34.800 registrovanih birača, u BiH na izbore će, takođe, moći izaći oni građani Hrvatske koji se nisu registrovali i koji će glasati sa potvrdom koju će dobiti u diplomatskom predstavništvu", rekao je Bilušić.


Prema njegovim riječima, u subotu i nedjelju, 10. i 11. septembra, biće otvorena 34 biračka mjesta u BiH, od čega osam u Sarajevu, 20 u Mostaru, dva u Banjaluci i četiri u Tuzli.

"Od dokumenata, birači moraju imati važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu i nije bitno da li je riječ o BiH ili dokumentu koji je izdala Hrvatska", dodao je on.

Iz hrvatske Ambasade u BiH ranije je saopšteno da će izborna mjesta u BiH biti otvorena od 7.00 do 19.00 časova u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništva Hrvatske u BiH u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli.

Hrvatski državljani moći će da glasaju u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu, u Generalnom konzulatu Hrvatske u Banjaluci, u Osnovnoj školi "Petra Bakule" u Mostaru i u Generalnom konzulatu Hrvatske u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana