Istraga protiv župana Marine Lovrić Merzel

Agencije
Istraga protiv župana Marine Lovrić Merzel

Sisak - Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ naložila je istragu protiv sisačko-moslavačkog župana Marine Lovrić Merzel i bivšeg šefa sisačke podružnice "Hrvatskih šuma" Zvonka Rožića zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, javili su hrvatski mediji.

USKOK, koji nije saopštio inicijale osumnjičenih, navodi da postoji sumnja da je prvoosumnjičena više puta od 2009. do 2013. godine organizovala privatne proslave u ugostiteljskom objektu "Hrvatskih šuma" u Sisku.

Prema njenom nalogu, troškove je plaćala Županija, a prvoosumnjičena je pribavila korist od najmanje 6.300 evra.

U istom periodu i u istom objektu prvoosumnjičena je organizovala i pripremne sastanke sa dijelom članova županijske Skupštine. Troškove hrane i pića, po njenom nalogu, plaćala je Županija koja je oštećena za najmanje 17.500 evra.

Drugoosumnjičeni je kao rukovodilac Uprave šuma na traženje prvoosumnjičene 2009. godine naložio radnicima "Hrvatskih šuma" da obave pojedine poslove na njenoj svadbenoj svečanosti, održanoj u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice.

Troškove od najmanje 1.250 evra knjižio je na teret "Hrvatskih šuma" umjesto da ih naplati prvoosumnjičenoj.

Istraga je naložena na osnovu krivične prijave sisačke policije.

Jasmina Jovev, bivši šef kabineta Merzelove, ranije je izjavila da je po nalogu njenog šefa dvije godine učestvovala u nezakonitim radnjama - izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju opozicionih funkcionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana