Istraga protiv Borisa Miloševića postala pravosnažna

Tanjug
Foto: Agencije

ZAGREB - Istraga protiv bivšeg ministra Darka Horvata i njegovih saosumnjičenih među kojima je i potprdsjednik vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), postala je pravosnažna.

Istraga Uskoka je, navodi se, postala pravosnažna nakon što je sud odbio žalbe na rješenje o pokretanju istrage koje je podnijelo troje optuženih.

Kako je saopštio portparol suda Krešimir Devčcih, riječ je o državnom sekretaru Ministarstva regionalnog razvoja Velimiru Žuncu, direktorki Uprave za potpomognuta područja Katici Mišković i bivšem ministru Tomislavu Tolušiću.

Horvat i Milošević se nisu žalili na istragu, kao ni bivša Horvatova pomoćnica Ana Mandac.

Miloševićev advokat Anto Nobilo je Hini rekao da njegov branjenik još nije dobio poziv na ispitivanje u Uskoku.

Iako ne želi da nagađa kada bi Milošević mogao biti ispitan u Tužilaštvu, Nobilo kaže da prema dosadašnjoj praksi osumnjičeni po pravilu dolaze na red nakon svedoka.

Nobilo je ranije istakao da se Milošević ne smatra krivim i da nije ušao u krivično-pravnu zonu jer se zalagao za svoje birače koji su ga izabrali.

Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, Uskok sumnjiči da je 2018. kao ministar privrede, preduzetništva i zanatstva, zajedno s pomoćnicom Mandac, na podsticaj četvoro saosumnjičenih nezakonito dodelio 2,6 miliona kuna (jedan evro je oko 7,5 kuna) bespovratnih sredstava privrednims objektima za koje je bio i lično zainteresovan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana