Istraga policije o trgovini mandatima u Hrvatskoj

Srna
Istraga policije o trgovini mandatima u Hrvatskoj

Zagreb - Zvaničnici hrvatskog SDSS-a Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Mile Horvat, kao i dvojica članova Mosta portparol Nikola Grmoja i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić razgovarali su s policijskim istražiocima u vezi sa istragom o navodnim prijetnjama, pritiscima i "trgovanjima mandatima", u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova vlada.

Istragu je pokrenula Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ pri Tužilaštvu Hrvatske.


Grmoja je za hrvatske medije rekao da je dao izjavu, ali da je nakon toga potpisao da ne može za medije komentarisati njen sadržaj, jer je u tih nekoliko slučajeva očito riječ o trgovini saborskim mandatima.

Ne želeći da odgovori na koje slučajeve trgovine mandatima misli, Grmoja je rekao da je na informativnom razgovoru bio i gradonačelnik Omiša i član Mosta Ivan Kovačević, te da su se obojica na razgovoru zadržali po dvadesetak minuta.

Prije odlaska u policiju Grmoja je izjavio hrvatskim medijima da će reći ono što zna, ali i dodao da očekuje da na isti razgovor budu pozvani i premijer Zoran Milanović, ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović, te Drago Prgomet, Mirko Rašković i Božidar Kalmeta.

Ni predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije želio otkriti o čemu je razgovarao sa policijom, jer je, kako je naveo, potpisao da o tome neće govoriti.

USKOK je juče objavio da je policiji naložio da na osnovu medijskih napisa istraži eventualne prijetnje i navodnu trgovinu mandatima, na koju su se neki poslanici javno žalili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana