Istraga na zgarištu baka Ljubine kuće u Glini

Tanjug
Foto: novosti

ZAGREB - Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke najavili su da će danas obaviti uviđaj u selu Listovača Donji Klasnić, u okolini Gline, gdje je u utorak popodne u potpunosti izgorila drvena kuća u kojoj je živjela 90-godišnja Ljuba Obradović, čije tijelo nije pronađeno na zgarištu.

"Baku Ljubu nisu uspjeli da pronađu na zgarištu. Policija i vatrogasci su tamo. Molimo se da je još živa ali...", piše na fejsbuk stranici humanitarnog udruženja "Ljudi za ljude". Hrvatski portal Index je sa bakom Ljubom razgovarao 2018. godine u sklopu serijala Nevidljiva Hrvatska, kada je saznala da će dobiti novu peć.

Priču o baki Ljubi je prije nekoliko godina objavio i RTL, kada je rekla da nikuda ne ide jer ne može, da živi sama i da jede ono što ima. Povremeno, kazala je, obilazili su iz Crvenog krsta i donosili su joj hranu.

U to vrijeme je Ljuba u svojoj kući živjela bez struje sa suprugovom penziijom od 530 kuna, od koje nije mogla da kupi ni pristojnu peć da se ugreje. Tada je rekla i da ne želi u dom, već želi da umre u svojoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana