Ispred hrvatske Vlade pucao 22-godišnjak , "kalašnjikov " uzeo od oca

GS
Ispred hrvatske Vlade pucao 22-godišnjak , "kalašnjikov " uzeo od oca

ZAGREB - Napadač koji je jutros na Markovom trgu otvorio vatru na policajca i zgradu hrvatske Vlade, a zatim počinio samoubistvo je 22-godišnji Danijel Bezuk, prenosi RTL. hr.

- Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti - napisao je na svom "Fejsbuk" profilu neposredno prije krvavog pohoda.

Prema saznanjima portala Index.hr mladić je oružje uzeo od oca.

Kako RTL.hr prenosi, otac mu je bio policajac i borac u Hrvatskoj vojsci, a ima još dvojicu braće. Komšije tvrde da je Danijelov otac bio sklon alkoholu, a 90-ih godina, kada bi zavirio u čašicu, pucao bi s balkona iz "kalašnjikova" i vikao "nema dosta vrba koliko ima Srba".

- Moj brat je bio pet godina u ratu. Istina je da je volio popiti, ali mi već godinama nismo u bliskim odnosima zbog imovinsko- pravnih odnosa. Žao mi je zbog Danijela i čudi me da je to napravio jer mu je i otac, moj brat, bio policajac prije rata - kazao je Danijelov stric.

Među fotografijama na njegovom "Fejsbuk" profilu može se naći i jedna s drvenim modelom puške. Bezuk pozira s njom prekrivenog lica, odjeven u bijeli skafander. Takođe, na ovoj društvenoj mreži dijelio je sa "Jutjuba" i snimke pucnjave automatskom puškom.

Prema dosad nepotvrđenim informacijama sa kojima raspolažu istražioci, motiv nema nikakvu političku pozadinu već se radi isključivo o ličnom odnosu između počinioca i ranjenog policajca, odnosno o ljubomori, prenosi jutarnji.hr.

Tijelo Danijela Bezuka, koji nije od ranije poznat policiji, pronađeno je na kraju ulice Jabukovac, nasred puta, a ubio se hicem u glavu iz vatrenog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana