Ispalio raketu na svadbi, izazvao požar i pričinio ogromnu štetu

Srna
Foto: Ilustracija

SOLIN- Policija će podići krivičnu prijavu protiv muškarca /41/ koji je sredinom jula u Solinu tokom proslave vjenčanja, ispalio raketu i izazvao požar koji je zahvatio travu i nisko rastinje, te oštetio tri parkirana vozila napravivši štetu od 40.000 evra.

Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni muškarac je 19. jula uveče u Solinu izazvao požar na otvorenom prostoru koji je zahvatio 30-ak metara kvadratnih trave i niskog rastinja, a u požaru su oštećena i tri vozila koja su bila parkirana u blizini.

Obavljenim uviđajem policija je utvrdila da je požar izazvan toplotnom energijom iz aktiviranog pirotehničkog sredstva /signalne rakete/ te je materijalna šteta procijenjena na 40.000 evra, prenose hrvatski mediji.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je pirotehničko sredstvo koje je uzrokovalo požar aktivirao 41-godišnjak za vrijeme slavlja vjenčanja na području Solina. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu", poručili su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana