Inspektor za prostituciju uhapšen kao svodnik

Agencije
Inspektor za prostituciju uhapšen kao svodnik

Zagreb - Višegodišnji šef grupe u zagrebačkoj policiji za razbijanje prostitucije Mislav Markaš uhapšen je po nalogu Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) zbog sumnji da se u slobodno vrijeme bavio organizovanjem prostitucije, javile su agencije.

Markaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjeljenja za organizovani kriminal, prvoosumnjičeni je u okviru velike akcije u kojoj je zbog organizovanja prostitucije privedeno petnaestak osoba, objavio je "Jutarnji list", pozivajući se na nezvanična saznanja.

Isti izvor navodi da se osumnjičenima stavlja na teret da su, kao grupa, najviše na području Zagreba organizovali podvođenje više mladih djevojaka, i to u hotelima, kao i u za to posebno unajmljenim stanovima.

Djevojke koje su za novac pružale seksualne usluge su, prema saznanjima "Jutarnjeg lista", iz Hrvatske.

Za sada nije poznato hoće li i one biti krivično gonjene ili će protiv njih biti pokrenut samo prekršajni postupak, pa bi tako eventualno mogle svjedočiti protiv svodnika.

"Jutanji" piše da je činjenica da se na čelu grupe navodno nalazio Merkaš iznenadila njegove kolege jer je slovio kao jedan od vodećih policajaca.

Radio je na nizu poznatih slučajeva iz područja organizovanog kriminala, između ostalih na rješavanju otmice sina generala Vladimira Zagorca 2004. godine, ali je najviše radio na suzbijanju prostitucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana