Crna Gora: Ministarka odbrane podnijela krivičnu prijavu protiv njenog prethodnika

Srna
Foto: aloonline.me

PODGORICA - Ministar odbrane Crne Gore Olivera Injac dostavila je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog nezakonitog trošenja novca tokom mandata njenog prethodnika Predraga Boškovića, kojom su bivši ministar i njegovi tadašnji saradnici Mihail Volkov i Alma Ljuljanaj Jovićević osumnjičeni da su fiktivnim nalozima preko jedne turističke agencije oštetili budžet za 32.000 evra.

U prijavi je navedeno da su oni lažnim nalozima preko agencije plaćali seminare koji nikada nisu održani, a bili su u periodu epidemije, odnosno nakon parlamentarnih izbora na kojima je partija čiji su zvaničnici – DPS ostala bez većine za formiranje Vlade.

U prijavi Tužilaštvu se izražava sumnja da su novac koji je uplaćivan agenciji naknadno podijelili međusobno i da se radilo o uplatama od po 4.000, 5.000 i 6.000 evra. Za sve to su, kako navode crnogorski mediji, imali saučesnika u Ministarstvu, ali i u agenciji.

Bošković je član Predsjedništva DPS-a, a Volkov i Ljuljanaj Jovićević članovi Glavnog odbora.

U Specijalnom državnom tužilaštvu otvorena je istraga po krivičnoj prijavi Injčeve zbog nezakonitog trošenja novca iz tog resora tokom mandata njenog prethodnika, potvrđeno je "Vijestima".

"Postupak izviđaja u navedenom predmetu je u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka", navodi se u odgovoru specijalnog tužioca Sanje Jovićević.

Ministarstvo odbrane Crne Gore je nakon promjene vlasti temeljno provjerilo ugovore i finansije prethodnika, a za to je zadužilo stručna lica.

O nekim sumnjivim aranžmanima Injčeva je govorila ranije na Odboru za bezbjednost Skupštine, kada je najavila i prijave Tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana