Incident u Budvi prilikom polaganja vijenca na spomen ploču srpskim oslobodiocima

Tanjug
Incident u Budvi prilikom polaganja vijenca na spomen ploču srpskim oslobodiocima

BUDVA - Gradonačelnik Budve Marko Carević položio je danas vijenac na spomen ploču na zidinama Staroga grada, posvećenu srpskim oslobodiocima Budve.

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: "Na uspomenu dolaska hrabre pobjedonosne Srpske vojske koja posle junačkih pobjeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva".

I dok su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske davali pomen stradalima u Prvom svjetskom ratu, dogodio se incident, prenele su "Vijesti".

Mještanka Darinka Daja Ljubiša protestovala je smatrajuci da je reč o lažnim istorijskim podacima.
Nastalo je komešanje i uslijedile teške riječi.

Sveštenici su nastavili sa pomenom, a okupljeni su Ljubišu izveli iz mase.
- Okupili smo se da još jednom odamo počast našim herojima koji su upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog naroda i grada Budve - rekao je Carević i istakao da su oni pred mnogobrojnim i mnogo snažnijim neprijateljem hrabro ustali u odbranu svoga naroda i svoje Budve.

- Sa ovih prostora je bilo 1.100 dobrovoljaca i mi smo na njih ponosni. Zajedno sa svim narodima sa prostora Balkana, na Mitrovdan izvojevali su pobjedu i pobjedonosno umarširali u ovaj grad i doneli nama zavjet za buducnost - kazao je Carević, pozivajući sve da prihvate ove istorijske činjenice.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana