Imovinu Šarića zakupio njihov advokat

Dnevne novine
Imovinu Šarića zakupio njihov advokat

Podgorica - Oduzetu imovinu Pljevljaka Duška Šarića, brata odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, zakupio je advokat Radovan Štrbac, prijatelj i bivši Darkov branilac.

Štrbac je imovinu zakupio za svoju firmu “Trans tim”, a na pretprošloj licitaciji ponudu je predao upravo on, ali u svojstvu pravnog zastupnika hrvatske firme “Skating”, čiji su vlasnici, takođe, braća Šarić, ali iz Hrvatske, Josip i Marijan.

Advokat Štrbac, koji je 12 godina bio branilac Darka Šarića, juče je u prostorijama Uprave za imovinu potpisao ugovor kojim je zakupio svu imovinu Šarića koja je bila ponuđena, dvije fabrike betona, radne mašine i diskoteku “Municipijum” u Pljevljima, pišu “Dnevne novine”.

Ovo je prvi put da je neko dao ponudu za otkup ovog noćnog kluba čija je vrijednost procijenjena na 2.000 evra mjesečno. Cijena fabrika i mašina, na mjesečnom nivou, procijenjena je na 11.400 evra.

Informaciju da je advokat zakupio imovinu Šarića potvrdio je pomoćnik direktora crnogorske Uprave za imovinu Osman Nurković.

- Radovan Štrbac dao je neposrednu ponudu za zakup oduzete imovine Duška Šarića. Danas je potpisao ugovor kojim je, do okončanja sudskog postupka, zakupio cijelu ponuđenu imovinu - rekao je Nurković.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju je 5. avgusta produžilo pritvor Dušku Šariću i Jovici Lončaru iz Pljevalja, kojima se sudi zbog pranja novca pribavljenog od šverca droge.

Njih terete da su od 2007. do 2010. godine putem bankarskih i finansijskih poslovanja prikrili porijeklo 21 miliona evra.

Duško Šarić je brat odbjeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu, a Lončar je bivši izvršni direktor pljevaljske firme “Mat kompani”, koja je pripadala braći Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana