Igor Lukšić na saslušanju

Agencije
Igor Lukšić na saslušanju

Podgorica - Na preliminarnoj listi državnih funkcionera i političara koje će Anketni odbor za rasvjetljavanje afere “Snimak” pozvati na saslušanje trebalo bi da se nađe i potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Igor Lukšić.

Prema saznanjima podgoričkih medija, na saslušanju Igora Lukšića insistiraju opozicioni predstavnici u Anketnom odboru, koji smatraju da se on mora izjasniti o kupovini glasova u Pljevljima pred parlamentarne izbore u oktobru 2012. godine.

Lukšić je, naime, bio premijer kada su aktivisti DPS-a iskoristili novac pljevaljskog Centra za socijalni rad za “jednokratnu novčanu pomoć” simpatizerima te stranke.

Spiskove su, navodno, sastavljali šefovi mjesnih odbora DPS-a u Pljevljima, a Mreža za afirmaciju nevladinog sektora je tim povodom podnijela krivičnu prijavu protiv 14 lica.

Kako saznaju podgorički mediji, predstavnici opozicije u odboru insistiraće i na saslušanju ministra ljudskih i manjinskih prava i funkcionera DPS-a Suada Numanovića, koji je u vrijeme isplate “jednokratne novčane pomoći” u Pljevljima bio ministar rada i socijalnog staranja.

Prema saznanjima medija, skoro je izvjesno da će na preliminarnoj listi lica koja će skupštinski anketni odbor pozvati na saslušanje biti i nekadašnji politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović, njegov nasljednik na toj poziciji Tarzan Milošević, poslanici Zoran Jelić i Zoran Vukčević i član Predsjedništva DPS-a Daliborka Pejović.

Kada je u pitanju slučaj kupovine glasova u Pljevljima, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora podnijela je krivične prijave protiv 14 osoba, među kojima je i ministar Numanović.

Evropski zvaničnici

Rasvjetljavanje afere “Snimak” traže i najviši evropski zvaničnici, uključujući i komesara Evropske komisije za proširenje Štefana Filea, uz poruku da zloupotreba državnih resursa u političke svrhe mora biti ispitana do kraja.

Svi snimci dostupni su na sajtu “www.dan.co.me” i “Fejsbuk” stranici lista “Dan”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana