Iduće sedmice pregovori o novoj vladi

Srna
Iduće sedmice pregovori o novoj vladi

PODGORICA - Pokret Evropa sad već početkom sljedeće sedmice uputiće poziv političkim subjektima za zvanične pregovore o novoj vladi, saopštio je funkcioner Pokreta Vasilije Čarapić.

"Čeka nas jedno radno ljeto, a razgovaraćemo o temama, kako iz domena Skupštine, tako iz domena rada vlade. Dosta stvari će biti riješeno, a oko dosta toga će se i pregovarati. Spremni smo da vodimo pregovore", rekao je Čarapić.


On je naglasio da su ekonomske reforme, standard građana, evropski put, reforme obrazovanja, borba protiv korupcije i kriminala glavni segmenti kojima će se baviti nova vlada.

Čarapić je rekao da sa Pokretom Evropa sad mogu sarađivati svi koji streme istim ciljevima.

"Uputićemo poziv svim onim subjektima koji su spremni da se prihvate ovih tematika i koji su spremni da sa nama rade na ostvarenju ovih ciljeva. Rekli smo ko nam je crvena linija. Svi koji su ispod te linije neće biti pozvani na razgovor", dodao je Čarapić.

Čarapić je u izjavi crnogorskim medijima najavio da će na razgovore o novoj vladi biti pozvana i Koalicija "Za budućnost Crne Gore", koju predvode Andrija Mandić i Milan Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana