Hrvatsku u Uniji predstavljaju Tesla, Tito i Tuđman

Agencije
Hrvatsku u Uniji predstavljaju Tesla, Tito i Tuđman

Zagreb - Politički list “Nova Evropa” objavio je infografiku o Hrvatskoj povodom njenog ulaska u Evropsku uniju kao 28. članice, predstavio zanimljivosti i znamenitosti države, ali i slavne Hrvate među kojima Nikolu Teslu, Josipa Broza Tita i Franju Tuđmana, prenose agencije.

Detaljan prikaz predstavlja Hrvatsku u kontekstu sastava stanovništva, valute, jezika, vjere..., ali iznosi i podatke o turizmu - broj noćenja, broj ostrva, nacionalnih parkova, sunčanih dana u godini...

Takođe, infografika predstavlja i slavne Hrvate, od pronalazača Tesle, Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale i Ivana Vukića, preko političara Tita i Tuđmana i nobelovaca Leopolda Ružičke i Vladimira Preloga, pa sve do svjetski poznatih sporista Gorana Ivaniševića, Janice Kostelić, Davora Šuker i Dražena Petrovića.

Zanimljivo je da su u listu koji piše o Evropskoj uniji navedeni i drugi poznati i slavni Hrvati među kojima su Ruđer Bošković, Ivan Meštrović... Marko Polo i pjevačica Severina!

Predstavljena je i hrvatska prirodna i kulturna baština i neki od proizvoda Hrvatske poznatih širom planete.

Za kraj, Hrvatska je predstavljena kroz niz zanimljivosti poput najmanje katedrale na svijetu smještene u Ninu, najmanjeg grada na svijetu - Huma, morskih orgulja u Zadru i činjenice da je Bijela kuća izgrađena od bračkog kamena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana