Hrvatsku u julu posjetilo manje turista nego lane

Tanjug
Foto: Ilustracija

ZAGREB- Hrvatsku je u julu posjetilo 4,67 miliona turista, što je za tri odsto manje nego lane, dok je broj noćenja ostao nepromijenjen na 29,45 miliona, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U prvih sedam mjeseci, Hrvatsku je posjetilo skoro 12 miliona turista, za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je broj noćenja porastao za jedan odsto na 54,7 miliona.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je naveo da su rezultati veoma dobri i u skladu sa očekivanjima i dodao da julski pad posjeta nikako ne znači da je turistička sezona podbacila, prenosi portal Poslovni.

"Riječ je o uobičajenoj turističkoj godini, sa svojim uobičajenim oscilacijama i trendovima. Počev od 17. jula u Hrvatskoj boravi više od milion gostiju na dnevnoj bazi, a očekujemo da će smeštajni kapaciteti biti skoro sasvim popunjeni tokom avgusta", rekao je Stančić.

On je naveo i da su rezultati u turističkoj predsezoni bili izvrsni, kao i da HTZ očekuje veoma dobru posećenost i nakon kraja glavne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana