Hrvatski poslanik dobio prijetnje jer je rekao da Praljak ne zaslužuje minut ćutanja

Srna
Hrvatski poslanik dobio prijetnje jer je rekao da Praljak ne zaslužuje minut ćutanja

Zagreb - Oni koji su protiv odavanja pošte nekadašnjem komandantu Glavnog štaba HVO-a Slobodanu Praljku, koji se ubio u Haškom tribunalu, našli su se na udaru - tako je poslanik Hrvatskog sabora Goran Beus Rihemberg, uz stotine uvreda, dobio i prijetnju da će on i njegova porodica biti ubijeni.

Naime, potpredsjednik Kluba poslanika Građansko-liberalnog saveza, nakon Praljkovog samoubistva, oglasio na svom Facebook profilu.

„Samoubistvo je počinio ratni zločinac, neprihvatljivo je za njega održati minut ćutanja“, napisao je on.

Rihemberg je poručio da njegova stranka neće učestvovati u odbacivanju pravosnažne presude Haškog tribunala.

Međutim, u Saboru je, ipak, održan minut ćutanja, a tome nije prisustvovao niko iz Građansko-liberalnog saveza, kao ni većina poslanika SDP-a.

Rihemberg je na svom Facebook profilu objavio prijetnje koje je potom dobio, kao i fotografiju pištolja kojom mu je prijećeno.

U porucu se navodi da će biti izboden na putu, da će mu biti silovana cijela porodicu, te da u pištolju ima sedam metaka, kao i da će mu prvo biti ubijena žena.

Neki fudbalski timovi su još juče željeli da pred početak mečeva hrvatskog prvenstva odaju minut ćutanja Praljku, ali ih je Fudbalski savez Hrvatske spiječio u strahu od Uefine kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana