Hrvatski desničari: Pripremiti Srbiji pakao u pregovorima

Agencije
Hrvatski desničari: Pripremiti Srbiji pakao u pregovorima

Neke desne stranke u Hrvatskoj smatraju da Zagreb treba da iskoristi pregovore Srbije sa Evropskom unijom i da joj isporuči niz zahtjeva da bi zauzvrat Zagreb podržao evopski put Beograda.

Danijel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP), poručuje da Hrvatska treba da Srbiji "pripremi pakao".  

Srb smatra da Hrvatska u pristupnim pregovorima Srbije i EU mora da otvori pitanja ratne odštete i osude svih koji su počinili zločine u Hrvatskoj. To, kako je rekao, uključuje i osobe u političkom vrhu Srbije "odgovorne za otvaranje logora, kao i odgovornost vrha JNA za rat u Hrvatskoj".  

Srb smatra da se mora otvoriti pitanje pronalaska nestalih osoba, vraćanja ukradene imovine, rješavanja granice na Dunavu i prava Hrvata u Vojvodini - oko toga, smatra on, ne smije biti pogađanja ni odstupanja.  

Lider HSP-a ocijenjuje da oko pristupnih pregovora Srbije i EU mora postojati "strategija hrvatske diplomatije".  

"Jedino dobro što Hrvatska može da ima od EU jeste prilika da Srbiji ispostavi zahtjeve i da ne popušta. Hrvatska ne smije da prokocka ovu priliku", smatra Srb.  

HSP je svojevremeno dugo bila u vladajućim strukturama u nekim dijelovima vlasti u Hrvatskoj, a njeni članovi su godinama na skupovima nosili crna odijela i otpozdravljali ustaškim pozdravima.  

Cijelokupna hrvatska desnica vjeruje da su pregovori Srbije i EU odlična prilika da se od Srbije zatraže razni ustupci - navode hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana