Hrvatske sudije Tuđmanovi borci

Agencije
Hrvatske sudije Tuđmanovi borci

Zagreb - Hrvatske sudije su tuđmanovski mulj u pravosuđu. On je početkom devedesetih stvorio to sudstvo na svoju sliku i priliku i ono i ne može biti drugačije nego krivousto, izjavio je predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava iz Splita Tonči Majić.

- Oni ne vide sebe kao garanciju principa pravičnosti, nego kao borce na braniku domovine - rekao je Majić, koji je otkrio i doprinio procesuiranju zločina u "Lori".

On je dodao da nije iznenađen skandaloznom odlukom suda u Zagrebu koji je nedavno petoricu bivših hrvatskih vojnika osudio na vrlo blage kazne od godinu do tri i po za ratne zločine protiv pripadnika bivše JNA i srpskih civila u logoru "Kerestinec".

Majić je istakao da je "Lora 2" postupak u kojem će se suditi za ubistvo trojice zarobljenika i sistematsko mučenje i iživljavanje nad desetinama drugih, ali da niko ne zna šta se tu čeka i zašto suđenje ne počinje.

- Prošlo je sedam godina od faktičkog okončanja istrage, odnosno saslušanja i posljednjih svjedoka. Takođe, optužnica je pravosnažna već tri godine - podsjetio je Majić.

On je naglasio da bi "slučaj Lora 3" trebalo da se bavi ubistvom 14 crnogorskih rezervista, od kojih je većina posljednji put živa viđena u "Lori".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana