Hrvatska: Uhapšen vozač iz BiH zbog nesreće u kojoj je nastradalo dijete

Srna
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

BRINjE - Hrvatska policija uhapsila je vozača kamiona nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je u ponedjeljak oko 15.30 časova na auto-putu A1 kod Brinja poginulo dijete.

Policija je jutros saopštila da je obavljen uviđaj te da je utvrđeno da je vozač (47) državljanin BiH koji je vozio kamion BiH registracija, te da je iz za sada neutvrđenog razloga prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio automobila poljskih registracija u kojem se nalazilo dijete koje je stradalo. 

Kako prenosi 24sata.hr, nakon jakog udara kamion se "nasukao" na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta auto-putem su letjeli dijelovi vozila, a iz putničkog automobila lične stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu auto-puta, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde...

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je prikliješten pod točkovima kamiona. Auto je vozio Poljak (38).

Zbog teških povreda na mjestu nesreće je poginulo dijete (11) koje je bilo putnik u automobilu. Vozač automobila teško je povrijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, takođe putnici iz putničkog automobila lakše povrijeđeni.

"Vozač teretnog vozila je uhićen, te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje", izvijestila je PU ličko-senjska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana