Hrvatska: Uhapšen poreski upravnik zbog primanja mita

Tanjug
Foto: Telegram.hr

ZAGREB - U antikorupcijskoj akciji hrvatskog Uskoka i policije uhapšeni su, prema nezvaničnim informacijama, upravnik Službe za strategiju, informiranje i elektronske servise Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz kancelarije Peščenica.

Penava je navodno primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne kompanije.

Jutarnji list navodi da je riječ o računu kompanije koji je ''Fina'', odnosno ''Finansijska kompanija'' za pružanje finansijskih i elektronskih usluga trebalo da blokira na zahtjev Poreske uprave, i da se Penava navodno angažovao kako bi tu kompaniju ''spasio'', ili odgodio blokadu, ali da je, kako to nije bilo u njegovoj nadležnosti, kontaktirao Bilića iz lokalne kancelarije Poreske uprave u Peščenici i naložio mu da ne blokira račun kompanije kojoj prijeti blokada.

"Policijski službenici Policijske uprave i Uskoka započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti'', navodi se u saopštenju policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, koja sprovodi istragu.

''U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se sprovode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Poreske uprave. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravovremeno obavijestiti javnost", saopšteno je iz Uskoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana