Hrvatska: Seljaci traktorima blokirali puteve

Agencije
Hrvatska: Seljaci traktorima blokirali puteve

Zagreb – Seljaci u Hrvatskoj jutros su traktorima blokirali puteve u nekoliko županija nezadovoljni cijenom otkupa pšenice, neisplaćenim podsticajima, a traže i smjenu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, prenose agencije.

Zbog protesta seljaka zatvoren je ulaz i izlaz na čvorovima Nova Gradiška i Lužani na autoputu A3 Bregana-Lipovac, pa se saobraćaj preusmjerava na čvorove Okučani ili Slavonski Brod-zapad.

Zatvorene su i putevi D7 u Velikoj Kopanici, D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i saobraćajnica ŽC 4244 u Lužanima.

Kao odgovor na nepostizanje dogovora u Ministarstvu poljoprivrede seljaci u nekoliko županija traktorima nastavljaju da blokiraju saobraćajnice.

Tako će ostati, rekli su, do ponedjeljka, kada su najavljeni novi razgovori predstavnika seljaka i resornog ministarstva.

Na jučerašnjem sastanku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i rukovodstva Hrvatske poljoprivredne komore, te nekoliko seljačkih udruženja jedino je dogovoreno da će se razgovori o rješavanju nagomilanih problema u domaćem agraru i nezadovoljstvu seljaka radom resornog ministra nastaviti u ponedjeljak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana