Hrvatska: Na snazi klasičan vizni režim

Agencije
Hrvatska: Na snazi klasičan vizni režim

Zagreb - U Hrvatskoj se danas počinje primjenjivati klasičan vizni režim prema svim turistima iz zemalja koje nisu članice EU, javile su agencije.

Nova pravila, kako se procjenjuje, mogu uzrokovati problem dolazaka turista iz pojedinih zemalja, posebno Rusije, Ukrajine i Turske, iz kojih je u zadnjih nekoliko godina zabilježeno povećanje turističkog prometa.

Da bi se umanjio taj problem, hrvatske institucije su u posljednjih nekoliko mjeseci radile na pronalažnju mogućnosti za pojednostavljenje dobijanja viza, prenosi “Jutarnji list”.

Hrvatski ministar turizma Darko Lorencin najavio je da će na konkursu biti izabrana agencija koje će na tim tržištima prikupljati potrebna dokumenta za izdavanje hrvatskih viza i na taj način ubrzati procedure.

Među svim tržištima čijim će turistima trebati vize, rusko je jedno od važnijih za hrvatski turizam, s obzirom na broj dolazaka i noćenja njihovih turista, pa je najavljeno da će se vize za Hrvatsku izdavati za najviše pet dana od primanja zahtjeva, uz mogućnost višekratnih viza.

Ruski državljani će vizu za ulazak u Hrvatsku moći da izvade i posredstvom akreditovanih turističkih agencija i takozvanih viznih centara koji će posredovati u primanju zahtjeva, a slično će se raditi i u Ukrajini i Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana