Hrvatska: MOST hoće vladu nacionalnog jedinstva

Agencije
Hrvatska: MOST hoće vladu nacionalnog jedinstva

Zagreb - Koalicija MOST traži da se formira vlada široke koalicije u koju bi ušli i HDZ i SDP i MOST, saopštio je jedan od lidera ove koalicije Božo Petrov.

On je izjavio da MOST neće pojedinačno ulaziti u koalicuju ni sa HDZ-om, ni sa SDP-om.

"Smatrmo da je potrebno jedinstvo. Mi smo u MOST-u vrlo jednostavno prevazišli ideološke podjele jer znamo da je prioritet Hrvatske riješenje ekonomske situacije", naveo je Petrov na konferenciji za novinare.

On je dodao da očekuje da i HDZ i SDP prihvete predlog da se pokuša napraviti jedinstvena koalicija.

"To je jedino suvislo kako bi se sproveo reformski paket mjera. Sve drugo bi bila prevara naših birača. To je ono što mi tražimo - jedinstvo. Mi možemo biti moderatori takvom jedinstvu. Smataramo da podjele stare 25 godna mogu da se stave po stranu za opšte dobro Hrvatske, barem dvije naredne godine", rekao je Petrov.

On je naveo i da je još rano da se govori o tome da li će MOST tražiti mjesto premijera u toj širokoj koaliciji.

HDZ: Nije realna vlada nacionalnog jedinstva

Prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da "kad on bude mandatar vlada će biti ekspertna i stručna".

Karamarko je u razgovoru za Novu TV rekao da su oni pobjednička stranka.

"Nemojte to zaboraviti, mi smi pobjednici", dodao je. "Mene zanimaju programi, pustimo lične ambicije", rekao je Karamarko, prenio je index.hr.

"Nije realna vlada nacionalnog jedinstva. Nama to nikako ne odgovara. Kako ćemo mi sjesti za sto s onima koji su upropastili Hrvatsku? Ove reforme možemo provesti mi i MOST zajedno. Kako možemo uključiti one koji su privredno upropastili Hrvatsku", rekao je Karamarko.

Karamarko se obratio medijima odmah nakon pregovora s MOST-om i konferencije za novinare Bože Petrova.

Mi smo predstavnicima MOST-a prezentovali svoje stavove i mišljenja i mislim da su oni bili zadovoljni kad su vidjeli da imamo realan program. Mi smo stranka koja je pobjedila na izborima, imamo relativnu većinu, imamo program koji se radio dvije i po godine, mi se ne možemo resetirati i reći to ne postoji".

"Dogovorili smo se da možda stvorimo neku radnu grupu. Ja sam rekao, mi smo otvoreni, ako imate boljih ideja mi smo tu. Ideju o vladi nacionalnog jedinstva nikako ne razumijem. Ja kad budem mandatar, vlada će biti ekspertna i stručna", rekao je Karamarko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana