Hrvatska: Ministar Jovanović se odrekao audija vrijednog 90.000 evra

Agencije
Hrvatska: Ministar Jovanović se odrekao audija vrijednog 90.000 evra

Zagreb - Ministar nauke, obrazovanja i sporta u Vladi Hrvatske Željko Jovanović odrekao se audija vrijednog 641.000 kuna (oko 90.000 evra) i založio se za nabavku jeftinijih vozila za potrebe kabineta premijera Zorana Milanovića.

Istovremeno, Jovanović se izvinio građanima zbog svoje jučerašnje izjave kada je na pitanje novinara o neprimjereno skupim automobilima koje vlada kupuje upitao: "Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo".

"Ta je izjava bila nepotrebna i nepromišljena. Iskreno žalim ako sam bilo koga iziritirao, jer to kao ministar ne smijem da činim", rekao je Jovanović, a prenio zagrebački "Jutarnji list".

On je dodao da ga je novinar iznenadio juče postavljenim pitanjem o novom službenom automobilu, kao i da je bio zatečen tehničkim karateristikama tog vozila za koje je, kako tvrdi, čuo prvi put.

On je zahvalio tom novinaru što mu je, kako je rekao, "otvorio oči".

Ministar je kazao i da se založio svim silama kako bi se ta vozila zamijenila jeftinijim, kao i da su ga kolege ministri u vladi podržali u toj ideji.

"Stoga sam poduzeo te korake kako bih pokazao da nisam bahat ni socijalno neosjetljiv, a što mogu reći i za moje kolege u hrvatskoj vladi", naglasio je.

Hrvatsku javnost je uznemirila informacija da u aktuelnoj ekonomskoj krizi vlada nabavlja automobile marke audi A6 quattro u vrijednosti od 90.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana