Hrvatska: Karamarko kandidat za premijera?

Tanjug
Hrvatska: Karamarko kandidat za premijera?

Zagreb - Lider opozicione HDZ Tomislav Karamarko će se na narednim parlamentarnim izborima, ma kada oni bili, kandidovati za premijersko mjesto, piše zagrebački “Globus”.

On smatra da bi sve drugo bilo nevjerodostojno i neozbiljno.

Karamarko je, kako se navodi, uvjeren da je aktuelna vlada propustila svoju priliku u prvoj godini mandata.

- Sve bolne poteze morali su povući u prvih šest mjeseci, a oni su se bavili samo kadrovanjem, smatra on.

Karamarko je siguran i da su prijevremeni izbori neminovni.

- Da me ne biste pogrešno shvatili, HDZ mora doći na vlast potpuno spreman, s timom stručnjaka čija će glavna referenca biti znanje i iskustvo, a ne stranačka podobnost. Ako dođemo na vlast samo radi vlasti, onda je bolje da se ne kandidujemo, govori on.

Podsjeća se da se još u vrijeme unutarstranačkih izbora spekulisalo o mogućnosti da Karamarko bude kandidat za predsjednika države. Poslije se, nakon što je preuzeo stranku, tvrdilo da bi HDZ za premijera mogao istaći nekog od stranačkih privrednika, dok bi on ostao predsjednik stranke.

Prema posljednjim interpretacijama, Karamarko bi mogao da postane predsjednik Sabora, a vladu bi onda vodio opet neko od HDZ-ovih privrednih stručnjaka.

Lider HDZ-a, međutim, odbacuje sve te teorije i naziva ih zlonamjernim konstrukcijama i najavljuje da će upravo on biti kandidat za premijera na narednim parlamentarnim izborima.

Smatra se, naime, da je nakon pobjede na evropskim izborima i pobjede ili egala na lokalnim izborima, zavisi kako ko tumači, predsjednik HDZ-a učvrstio poziciju u stranci i lopticu prebacio Kukuriku koaliciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana