“Hrvatska je za Hrvate, svi ostali su gosti!”

Agencije
“Hrvatska je za Hrvate, svi ostali su gosti!”

Zagreb - Poslije jučerašnjeg skandala sa izjavom čelnika Dinama Zdravka Mamića, novi šovinistički ispad danas potresa Hrvatsku. Liderka desničarske Hrvatske stranke prava Ruža Tomašić, naime, sinoć je izjavila da je “Hrvatska za Hrvate” i da su “svi ostali tek gosti”, prenose agencije.

Prilikom svečanog obilježavanja 23. godišnjice HDZ-a Slatina Tomašić je rekla “da je vrijeme za istinu”.

- Vrijeme je da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak smije reći u Hrvatskoj da je 'lopov lopov a četnik četnik' - rekla je Tomašić, i obećala da će stranačka saradnja s HDZ-om donijeti veliki dobitak svima, a ponajviše građanima.

Premijer Zoran Milanović reagovao je na poruke poslanice Ruže Tomašić i poručio:

- Igrate se s radioaktivnim materijalom. To su zle izjave koje se čuju po Evropi. Hrvatska je drugačija zemlja, koja će postati 28. članica EU, prošla je rat i agresiju i moramo paziti šta govorimo, ko su to gosti - rekao je Zoran Milanović.

Milanović je istakao da nije dobro da takve stvari govore osobe koje se nalaze na izbornim listama te da je jako važno kakve poruke oni šalju.

- To je zlo i to nije Hrvatska - zaključio je premijer.

I predsjednik Ivo Josipović reagovao je na izjavu Ruže Tomašić.

- To nije tačno! U Hrvatskoj su svi dobrodošli. Hrvatska je jednaka za sve svoje građane - rekao je Ivo Josipović, a prenose hrvatski mediji.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana